BOEL Lonneke & Monique

MONIQUE & LONNEKE

Wij zijn Monique Bredeveld (54) en Lonneke Voets (43) uit ‘s-Hertogenbosch, de grondleggers van BOEL bazaar. We kennen elkaar van de Bossche Kleding- en Speelgoedbank, die we met een klein clubje vrijwilligers hebben opgezet. We begonnen met niets, maar inmiddels is het een gezonde stichting met tientallen vrijwilligers. Twee jaar geleden hebben we allebei onze bestuursfuncties neergelegd om ons meer op onze eigen bedrijven GETECKELD en Brevit Advies & Training te kunnen richten. Maar het sociale bloed kruipt waar het niet gaan kan…

Hoe het begon…

Begin 2016 werden we, onafhankelijk van elkaar, geïnspireerd door een aantal bijzondere concepten in het land. Zo ben ik (Lonneke) enorm gecharmeerd van Haarlem. Een stad die in veel opzichten lijkt op ‘s-Hertogenbosch qua cultureel erfgoed, compactheid en levensstijl. In Haarlem is alleen veel meer ruimte voor innovatie en creativitief ondernemerschap. Je vindt er de meest verrassende concept stores, eettentjes en cafés. Die blijkbaar drukbezocht worden, aangezien de meeste al langere tijd bestaan. Een bezoek aan de Raaks Halle was voor mij doorslaggevend: “Dit wil ik ook. In ‘s-Hertogenbosch. Met een maatschappelijke missie!”

Huis

Heel toevallig bezocht Monique diezelfde week een vergelijkbaar concept in het Twentse Goor. We raakten er niet over uitgepraat! Toen iemand ons wees op de Ignite Award hebben we in recordtijd een pitch voorbereid. We vielen weliswaar niet in de prijzen, maar dit was wel het begin van BOEL bazaar. Inmiddels staat het concept als een huis. We hebben alleen lang moeten wachten op een…huis. Ofwel een groot pand waar we onze droom konden realiseren. Na ruim 2,5 jaar hebben we eindelijk een prachtplek gevonden op het Hinthamereinde in het centrum van ‘s-Hertogenbosch. Op 1 april 2019 kregen we de sleutel. En hoewel we nog een boel moeten verspijkeren, verwachten we op 7 juni onze deuren te openen.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of volg BOEL bazaar op Facebook en Instagram en LinkedIn.

Een boel groeten en tot gauw!

Monique & Lonneke

Volg Monique op: LinkedIn en Instagram
Volg Lonneke op: LinkedIn en Instagram

Sluit Menu